LitecoinWiki.nl: Litecoin minen

Litecoin wiki
Delen

Litecoin Minen

Het is een tekst die je vast herkent van tv of radio als het gaat om financiële producten: ’’in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst”. Tegenwoordig is deze slagzin vervangen door de wat vagere omschrijving, ‘’Financiële bijsluiter” maar is nog net zo waar.

Het minen van Litecoins is niet heel lastig. Je hoeft tenslotte niet echt een mijn in, met helm, pikhouweel en als enige uiteindelijke resultaat stoflongen. Dit is digitaal mijnwerken, een stuk prettiger. Een systeem om de cryptovaluta te minen is voor een kleine €500 prima in elkaar te knutselen. Bedenk wel dat er naast de aanschaf van het miningsysteem nog wat andere factoren de kop op steken.

Ten eerste kost het draaien van een dergelijk systeem, 24 uur per dag en 7 dagen in de week, natuurlijk energie. Daarnaast moet je ook rekening houden met de moeilijkheidsgraad van het miningproces en de ontwikkeling van de valutakoers. De eerste is wel bekend, de laatste is enorm lastig te voorspellen.

Om in elk geval de aanschaf terug te verdienen, moet een miningsysteem minimaal enkele maanden draaien. Online zijn er een aantal handige tools terug te vinden die je helpen bij het berekenen van de te verwachten winst, rekening houdend met de huidige valutakoers en met de moeilijkheidsgraad van de specifieke valuta, in ons geval Litecoins. Met energiekosten houden deze rekenhulpen geen rekening.

Let op, we gaan hier uit van aanschaf van een compleet systeem. Je kunt je kosten natuurlijk drastisch verlagen als je al beschikt over een compleet systeem, of in ieder geval een groot deel van de benodigde componenten. Vooral de grafische kaart is een belangrijk element, veel belangrijker dan de andere componenten. Als je dus investeert, dien je eigen systeem rondom de grafische kaart te bouwen. Net alsof je een gaming rig bouwt, maar dan toch net even anders.

De verkregen Litecoins kun je naar wens gebruiken als betaalmiddel of omruilen voor andere (crypto)valuta. Net als de wat traditionelere vormen van beleggen kan ook het speculeren in digitale valuta interessant zijn. Maar ook een risico, het is dan ook niet aan te raden je spaarrekening te plunderen, een aantal machines te kopen en dan te gokken op een enorme koersstijging.

Wie echter met verstand en enige terughoudendheid in cryptovaluta investeert kan er een leuk extraatje aan overhouden.


Als je deze informatie handig vindt, steun ons dan met een donatie:
Bitcoin adres: 199qweKqSzryPJsVi5n3iazuM8nLDFXBvo
Dogecoin adres: D5cFbKHSJwmL3V7TVM84dL2EAf35SAV7Di
Litecoin adres: LcXzbhN88EUAc44b8YYt5gD6Q3PPf2buxQ


of doneer direct: