LitecoinWiki.nl: Litecoin transacties

Bitcoin Wiki
Delen

Litecoin transacties

Zoals iedere vorm van cryptovaluta heeft ook Litecoin behoefte aan een ’’Proof of Work” methode. Dit systeem is een economische maatregel om aanvallen (DDoS bijvoorbeeld) en ander misbruik van het systeem tegen te gaan. Dit doet het systeem door de aanvrager van de dienst een beetje werk te laten doen. Omdat dat nu eenmaal het handigst is, gebeurt dit werk meestal door een computer. Het betreft hier asymmetrische systemen. Het werk moet redelijk lastig zijn, maar wel te realiseren door (de hardware van) de aanvrager, maar snel en eenvoudig te controleren door de dienstverlener.

In het geval van Litecoin wordt een script als Proof-of-Work systeem ingezet. De algoritmische functie is ontwikkeld door Colin Percival, in eerste instantie voor Tarsnap, een service voor online backups. Inmiddels is het algoritme vrijgegeven en wordt het naast andere toepassingen dus door Litecoin ingezet. Ook Novacoin gebruikt het.

Percival ontwierp het algoritme specifiek om grootschalige aanvallen op systemen erg kostbaar te maken, aangezien je voor het kraken speciale hardware en veel rekenkracht nodig hebt. Kort door de bocht wordt de cryptografische sleutel uit de wachtwoorden van toegestane gebruikers afgeleid, zij hoeven alleen bij authenticatie of inloggen de functie te gebruiken. De tijd is dan verwaarloosbaar.

Wie het wachtwoord wil raden d.m.v. brute kracht moet iedere keer opnieuw de functie uitvoeren op het wachtwoord. Dit resulteert al snel in miljarden keren opnieuw de functie gebruiken. En dat verlengt de tijd die nodig is voor de aanval. In het beste geval voorkom je zo dus dat het oorspronkelijke wachtwoord achterhaald wordt.

Door deze methode voor de transacties van Litecoin toe te passen zijn deze zeer moeilijk te kraken. Niets is onmogelijk natuurlijk, maar het is een sterke methode die enorme toewijding vraagt van wie hem kraken wil. Zo is de hoop ook dat de kwaadwillende het opgeeft en een eenvoudiger doelwit gaan zoeken.


Als je deze informatie handig vindt, steun ons dan met een donatie:
Bitcoin adres: 199qweKqSzryPJsVi5n3iazuM8nLDFXBvo
Dogecoin adres: D5cFbKHSJwmL3V7TVM84dL2EAf35SAV7Di
Litecoin adres: LcXzbhN88EUAc44b8YYt5gD6Q3PPf2buxQ


of doneer direct: